Çikolatalı makaron yapmak isteyenlere işte tarifi:
2,5 küçük boy kahve fincanı pudra
şekeri
3/4 bardak çekilmiş badem
2 yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
5 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
Ganaş için:
50 gram krema
1 kare bitter çikolata (80 gram)
Badem ve pudra şekeri mutfak robotunda
çekilir. Yumurta beyazları 5 kaşık
şekerle şekildeki gibi kar haline getirilir.
Bademli
karışım yumurta beyazına mikser kullanmadan azar azar eklenir.
Elde edilen hamur sıkma torbasıyla kağıt
kaplı tepsiye sıkılır.
En az bir saat
üzeri kabuk tutana kadar bekletilir. 175
derecede 10-12 dakika pişirilir.
Ganaş için krema ocakta kaynatmadan ısıtılır. İçine parçalanmış çikolata katılır. Çikolata iyice eritilir. Soğuyup kıvama gelince bir makaronun altına
sürülür, başka bir makaron onun üzerine kapatılır.
İşte size en basit makaron tarifi.
AFİYET OLSUN!..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder