Sayfalar

4 Mart 2013 Pazartesi

Bir zamanlar Kedi Kültür Sanat'taki pasta kursunda yaptığımız tarçınlı İsveç çörekleri.  Çok nefis görünüyorlar değil mi?

Tarifini yazayım dedim.  Belki yapmak isteyen olur.


İSVEÇ ÇÖREKLERİ

Hamuru:
1 paket instant maya
50 ml ılık su
115 gram margarin
300 ml süt
½ tatlı kaşığı tuz
100 gram şeker
600 gram kadar un

İçi:
100 gram margarin
100 gram şeker
1 yumurta
tarçın

Hamur malzemesi yoğurulur.  İki misli kabarması için bekletilir.  Üçe bölünür.  Her parça 25x30 cm boyunda açılır.  İç malzemesi sürülür.  5 cm kalınlığında rulo yapılır.  2,5 cm dilimlere kesilir.  Tepsiye veya cupcake kalıplarına konur.  İki misli kabarıncaya kadar ılık bir yerde bekletilir.  Üzerlerine yumurta sürülüp 225 derece fırında 10-12 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder