7 Mart 2013 Perşembe

ÇİKOLATALI MAKARON YAPMAK İSTER MİSİNİZ?



Çikolatalı makaron yapmak isteyenlere işte tarifi:


2,5 küçük boy kahve fincanı pudra şekeri
3/4 bardak çekilmiş badem
2 yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
5 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao

Ganaş için:
50 gram krema
1 kare bitter çikolata (80 gram)



Badem ve pudra şekeri mutfak robotunda çekilir.  Yumurta beyazları 5 kaşık şekerle şekildeki gibi kar haline getirilir. 




 Bademli karışım yumurta beyazına mikser kullanmadan azar azar eklenir.   



 Elde edilen hamur sıkma torbasıyla kağıt kaplı tepsiye sıkılır.  




 En az bir saat üzeri kabuk tutana kadar bekletilir.  175 derecede 10-12 dakika pişirilir.

Ganaş için krema ocakta kaynatmadan ısıtılır.  İçine parçalanmış çikolata katılır.  Çikolata iyice eritilir.  Soğuyup kıvama gelince bir makaronun altına sürülür, başka bir makaron onun üzerine kapatılır.

İşte size en basit makaron tarifi.  

AFİYET OLSUN!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder